NEUROMARKETING

Yorum Yok
5 Temmuz 2013
Kategori Pazarlama, Sağlık
Etiketler
Paylaş

sefin sırrı0

Bazı restoranlarda yemekler olduğundan daha mı büyük gözüküyor?

Kocaman tabakların sırrı nedir?


Bazıları müşteriye çok fazla yemek sunmak isterken, bazıları ise az ve “sağlıklı” bir porsiyon veriyormuş gibi gösterip onun içini rahat tutuyor ama bir yandan da  müşterisinin karnını doyurmak istiyor.

Aç kalan bir müşteri duygusal tatminsizlik hissini bilincaltindan o restorana karşı olumsuz puan olarak verecektir.

Yemeği küçük bir tabakta sunarsanız, yemek bol gözükecektir.
Tam tersine büyük tabakta sunarsanız, yemek az gözükecektir.


Bu, ismini Alman Psikolog Hermann Ebbinghaus’dan alan “Ebbinghaus İllüzyonu”dur; merkezdeki toplar birbirleri ile aynı ölçüdedir, farklı büyüklüklerde gözükmektedir.
Diet yapıyorsanız, küçük tabak kullanmanızda fayda vardır. Psikolojik olarak yemek size fazla gözükecek ve daha doyurucu gelecektir.

Mağazalarda da dikkatli olmanızda fayda var.
Ürün tehşirinde fiziksel olarak ürün olduğundan daha minyatür gösteriliyor veya olduğundan büyük gösteriliyor olabilir.

Geniş ölçülere sahipseniz ve kıyafet veya ayakkabı alacaksanız, pek satılmayan devasa ürünlerin yanında yapılan teşhir büyük olan bir ürün size sempatik gelebilir.

Bu illüzyon bu kadarla sınırlı mı?

Zihin aşırı uçlardan uzak durmak ister.

Eğer 50 ekrandan 200 ekrana kadar bir tehşir varsa size artık 150 Ekran bile normal gözükecektir…

Bu tip uygulamaların farkında mısınız?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »