NEUROMARKETING

Kategori: Sağlık

Yorum Yok
11 Ekim 2020
Etiketler , ,

Birçok nörolog, psikolog ve hatta pazarlamacının ispat ettiği gibi bilinçaltımızın hayatımızı yönlendiriyor. %95 oranında bilinçaltımız ve 5 milyon yaşındaki sürüngen beynimiz bizi idare ediyor. Amacı ise (1) bizi hayatta tutmak, (2) ödülleri azamide tutmak… Ödüller de üremek ve beslenmek… Bu davranışın temelinde ise “Korku” yatmakta. Hayatta kalma ve neslini sürdürme arzusu yanında yeni korkuları ve sadece kılık değiştirmiş ödülleri yanında… Devamı »

Yorum Yok
13 Nisan 2020
Etiketler

Bir hamburger beynimizi değiştirebilir mi? Nature NeuroScience adlı kuruma göre böyle bir durum mümkün. 2012’de yapılan araştırmada yüksek yağ oranlı yiyecekler yeni hücre oluşumuna ve obeziteye yol açıyor. Bilim adamlarının farelerle yaptığı deney oldukça ilginç… Yüksek Yağ Oranlı Yiyecekler Beyni Değiştiriyor: Bu araştırmada iki grup fare kullanıyor; normal bir diyete tabi olanlar ve yüksek yağ oranlı yiyeceklere tabi olanlar. Bir ay sonra,… Devamı »

Yorum Yok
28 Kasım 2017
Etiketler , ,

Neden Alfred Hitchcock filmleri seyirciyi koltuğuna yapıştırır? Efsanevi yönetmen bir nörobilimci değil, ancak onların beyin taramaları ile elde ettiği bulguları sezgisel olarak bilen biri. Hitchcock seyircinin dikkatini tutmayı bilen, yeri geldiğinde gerginliği artıran ve sonunda da insanı yerinden zıplatan bir yönetmendi. Bugünlerde yaygın olarak kullanılan nöropazarlama teknikleri ile yönetmenler hangi sahnelerin seyircinin ilgisini çektiğini öğrenebiliyor. Bu araştırmaların sonucunda üç ana… Devamı »

2 Yorum
29 Eylül 2017
Etiketler , ,

Avusturya’da yapılan son araştırmalara göre kafein tüketimi ön lop ve anterior singulat denilen bölgelerdeki aktiviteyi artırıyor. Bu bölgeler ise dikkatimizi ve hatırlamamızı daha etkin hale getiriyor. Araştırmada deneklere iki bardak kahve içiyorlar, bu da yaklaşık 100 mg kafeine denk geliyor. Şimdiden pazarlamacılar kafein tüketimin fazla olduğu mekanlarda reklam fırsatını değerlendirmeyi düşünür olabilir. Ancak bilim sayesinde elde edilen her bulguyu fırsata… Devamı »

Yorum Yok
19 Mayıs 2017
Etiketler , ,

Bedenimizde her organın, her hücrenin bir görevi bulunuyor. Her hücreyi oluşturan küçük sistemler daha büyük sistemlerin bir parçası olarak görev yapıyor. Kas sistemi, iskelet sistemi, sinir sistemi, dolaşım sistemi ve bunun gibi sistemler paralel bir şekilde çalışıp bedeni oluşturuyorlar. Milyonlarca işlem bizim haberimiz ve kontrolümüz bile olmadan otomatik olarak gerçekleşiyor. Her ne kadar nefes üzerinde bir parça kontrol sahibi olsak… Devamı »

Yorum Yok
23 Nisan 2017
Etiketler ,

Ernest Hemingway demiş ki; “Mutluluk, zeki insanlarda en az rastladığım bir şeydir.” Hemingway ile cehaletin de mutluluk olduğunu iddia eden kişiler, aynı fikirde olmalı. Bunun doğruluğunu araştırmak için öncelikle ‘zeki’ olma kavramını öğrenmekte fayda var. Sözlüğe baktığımızda zeki olmanın manası şöyle çıkıyor: ‘Anlama ve kavrama yeteneği’… Kolay anlamak ve kavramak, bilişsel bir yetenek olduğu için ağırlıklı olarak Neo Korteksi ile… Devamı »

Kabile liderliğinin temellerinden biri şöyledir; insanlık yüzyıllar boyunca hayatta kalabilmek için kabileler halinde yaşamış ve bu kabile sistemi bugünün modern organizasyonlarıdır… Eski kabileler, insanların tek bir aile gibi yaşadığı ortamlardır. Dolayısıyla, iyi ebeveyn rolleri, iyi liderlik özellikleri ile paralellik gösterir. Öte yandan, sistemler her zaman denge ararlar. Eskilerin çok katı aile kurallarından ve kıtlık bilincinden bunalan çocuklar, bugün ebeveyn olmuşlar,… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »