NEUROMARKETING

Etiket: Empati

2 Yorum
15 Mayıs 2020
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Yönetim

Dünyanın hemen hemen her yerinde kadınlar erkeklere göre ortalama 6-8 yıl daha uzun yaşıyor. Sadece İtalya’nın bir adasında erkekler de kadınlar kadar uzun yaşayabiliyor. Psikolog Susan Pinker,  TED konuşmasına konu olan bu adayı incelemeye alıyor… İncelemenin detaylarından önce kadınların neden daha uzun yaşadığına bakalım. Kadın beyninde hipokampus ve corpus callosum erkeklere göre daha büyüktür. Bu kısımlar özellikle hafızadan ve empatiden… Devamı »

Yorum Yok
17 Mayıs 2018
Kategori Nörobilim, Yönetim

İnsanlık yüz binlerce yıl kabile halinde hayatta kaldığı için bir kabileye ait olmak son derece kritiktir. Kişi kabileden dışlanırsa bu ölüm demektir. Bu duygu artık genlerimize kazınmıştır. Zihnimiz halen mağara zamanında yaşayan insanın güdüleri ile çalışmaktadır. Güçlü bir takım oluşturmak için her bireyin kendini o takıma ait hissetmesi gerekir. Oysa bazen o anda fiziken bir ekibin içerisinde yer alsak da,… Devamı »

Yorum Yok
28 Ekim 2017
Kategori Pazarlama, Yönetim

Rekabet artıkça, hedefleri gerçekleştirmek daha da zor hale gelmeye başladı. Daha çok satmak için düşen fiyatlar, karlılığı daraltırken; karlılığın en azından pozitif bir oranda olması için masraflar kısılmakta… Bu da genellikle tanıtım harcamaları, eğitimler ve insan kaynakları anlamı gelmekte. Sonuç olarak yeniden ürün yaratmak için kaynakların azalması ve içine girilen kısır döngü… Peki çözüm ne olmalı? Bir çok başarı firma… Devamı »

Bazılarımız daha güçlü empati yetenekleri ile mi doğdu? Yoksa bu daha sonradan geliştirilebilir bir yetenek mi? Hangi alışkanlıklarımız bizi empatiden yoksun kılıp bencil ve narsist insanlar haline getiriyor? Max Planck Enstitüsünün yaptığı araştırmaya göre kendi duygularımızın ve deneyimlerimizin nörobiyolojik kökleri, empati kapasitemizi azaltabiliyor. Empatinin Bilimi İnsan zihninin doğasında egozim bulunur. Bu doğaldır, çünkü zihin kendini bağımsız bir bedenden oluştuğunu düşündüğü… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »