NEUROMARKETING

Etiket: Hippocampus

2 Yorum
15 Mayıs 2020
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Yönetim

Dünyanın hemen hemen her yerinde kadınlar erkeklere göre ortalama 6-8 yıl daha uzun yaşıyor. Sadece İtalya’nın bir adasında erkekler de kadınlar kadar uzun yaşayabiliyor. Psikolog Susan Pinker,  TED konuşmasına konu olan bu adayı incelemeye alıyor… İncelemenin detaylarından önce kadınların neden daha uzun yaşadığına bakalım. Kadın beyninde hipokampus ve corpus callosum erkeklere göre daha büyüktür. Bu kısımlar özellikle hafızadan ve empatiden… Devamı »

Yorum Yok
31 Aralık 2016
Kategori Pazarlama

Dünyadaki sistem daha fazla tüketimi üzerine kurulmuş durumda. Daha fazla tüketmek için daha fazla çalışmak, tükettiklerimizin verdiği memnuniyet bittiğinde yenilerini almak… Çok çalışarak kaybettiğimiz sağlık için yine fazlaca harcamak… Bu kısır döngüden çıkmak mümkün mü? Kendini dünyadan soyutlamadan, daha verimli bir harcama şekli mümkün mü? Deneyim Atacağımız ilk adım zihnin satın alma güdüsünü izlemek. Acıdan kaçmak ve ödülü maksimize etmek… Devamı »

Yaşlandıkça beyin kapasitemizin düşmesi ile ilgili en büyük korkularımız neler? Hafıza? Anılarımızın kayıp gitmesi, gündelik yaşamda devamlı unutkanlık en büyük korkunuz mu? Peki ya, giderek yaşlı bir huysuz haline gelmek? Bir çok duygumuzun beynimiz tarafından belirlendiği göz önünde bulundurursak, sağlıklı bir ve dingin bir zihnin ortaya çıkıyor. Merak etmeyin, hala umut var! Yaşlandıkça insan beyninin belli öğrenme kapasitesinin ve nöronların… Devamı »

Yorum Yok
30 Ekim 2012
Kategori Bireysel Gelişim, Eğitim, Sağlık

On üç aylık bir dil programının ardından yapın beyin taramalarına göre bu sorunun cevabı: Evet! İsveç Askeri Mütercim Akademisinde yapılan araştırmada, 13 ayda adaylar akıcı şekilde konuşacak kadar yoğun bir dil eğitiminden geçerler. Adaylar ‘kontrol grubu’ olarak yine aynı tempoda çalışan ama dil öğrenmeyen üniversite öğrencileri kullanılır. Her iki grup da, her 3 ayda bir MRI beyin taramasından geçer. Kontrol grubunda… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »