NEUROMARKETING

Etiket: Duygular

Yorum Yok
20 Ocak 2018
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim

“Gözler yalan söylemez” deriz. Yüz ve beden davranışlarından bir çok duyguyu okuduğumuzu düşünürüz. Empati yeteneği daha yüksek olan kadınlar bu konuda daha da iddialıdır. Oysa ki bazı durumlarda bu ilk görüşte elde ettiğimiz bilgilerin tersine durumlar gelişebilir ve şaşırabiliriz. Bize doğal gelen ortak özellikler yaygın gibi gözükebilir. Oysa sevinçten ağlayan biri veya acıdan gülen biri olabilir. Kültürel olarak duygularını dışa… Devamı »

1 Yorum
12 Şubat 2015
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Pazarlama

İnsan her türlü koşula uyum sağlayan bir tür. Uzun zaman mağarada yaşayan ve avcı olan insanoğlu, daha sonra tarım ve endüstri ve üzerine dijital bir yaşama uyum sağlamış durumda. Bir yandan çöllerde, buzullarda, ormanlarda, deniz kıyısında, dağlarda yaşayabilirken, diğer yandan büyük buhranlara, savaşlara, trafiğe, hava kirliliğine, plazalara, küreselleşmeye uyum sağlayabiliyor… 84,000 nesildir avcı olan insanoğlu, 7 nesildir endüstri ve neredeyse… Devamı »

Yorum Yok
14 Ocak 2015
Kategori Pazarlama

Dünyanın ilk markasının Amerika kıt’asında sığır üreticilerinin hayvanlarının karışmaması için vurdukları damga olduğu varsayılır.  19. Yüzyıllarda çıkan markalar ise bir tüketici vaadinden daha ziyade üretici firmanın ve firmalarının isimlerini taşıyan gurur kaynağı olmasının ötesine geçememiştir. Kıtlığın ön planla olduğu dönemlerde, ürünü üretebilmek yeterliydi. Rekabetin çok az olduğu bu dönemde tüm marka ve ürünler monopol bir pazarın keyfini sürüyordu. Seri imalat… Devamı »

Yorum Yok
24 Ağustos 2013
Kategori Pazarlama

Zihinsel Pazarlama araştırmalarının ortaya koyduğu en önemli sonuçlardan biri, mantıklı kararlardan çok duygularımızla (sürüngen beyin ve limbik sistem) hareket ettiğimizdir. Soru sorulduğunda, veya kendimize anlamaya çalıştığımızda ise bilinçli beynimiz bize kendimizi iyi hissedecek bahaneler bulup, davranışlarımızın avukatlığı yapacaktır. Ne de olsa biz zihin olduğumuza, zihnin de mantıklı karar verdiğine inanmışızdır. Çoğunlukla durum böyledir. Bir diğer zaafı da zihnimizin hep hayal… Devamı »

Yorum Yok
1 Eylül 2012
Kategori Pazarlama

Innerscope Biometric Research araştırma firması, Mimoco ürün tasarlama aşamasındaki ön testlerinde Mimoco firması ile beraber çalışır. Yeni bir USB bellek tasarımcısı Mimoco, teknoloji ve sanatı bir araya getiriyor. Mimoco, bu sanat harikalarını müzelerde veya lüks mağazalarda, muadilleri 10-35 dolara satılırken, 70 dolara kadar alıcı buluyor. Mimoco’yu USB bellek piyasanın “Haagen Dazs”ı veya “Vakko”su gibi düşünebilirsiniz. Araştırma firmasının işi, Mimoco’nun müşterileri ile olan… Devamı »

Yorum Yok
24 Temmuz 2012
Kategori Bireysel Gelişim, Pazarlama

Yazılı metinlerde insanlara duyguyu iletmeniz çok önemli… Bunun en etkili yollarından biri de sıfat kullanmak ve bu sıfatlar ile duygu oluşturmak. Ancak sıfatların da dozajını kaçırmamak gerekiyor! Bunu daha iyi anlamak için Dan Zarrella’nın yaptığı araştırmaya bakalım. Bu araştırmada birçok hikaye anlatılmış ve bu hikayelerdeki sıfatların etkisi analiz edilmiş. Birçok değişik kaynaktan alınmış bu hikayeler sosyal bir İnternet sitesinde paylaşılmış. Fark edilmiş… Devamı »

Yorum Yok
17 Temmuz 2012
Kategori Pazarlama, Sağlık

İnsanlık adına çok faydalı olmaya çalışıyor olabilirsiniz. Her ne kadar ulvi bir eylemde de bulunsanız, yardım alabilmek için sürüngen beyne hitap etmeniz gerekir… Zihinsel Pazarlama (Neuro Marketing) araştırmalarına göre; Bilinçdışımız tarafından istem dışı algılanan “olumsuz” kelime ve görseller, temel görevi kendini hayatta tutmak olan beynimizin, oradan hemen uzaklaşma dürtüsüne sebep oluyor. Eskilerde kullanılan kan bağışı isteme örneği: Kan bağışı için yapılan… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »