NEUROMARKETING

Etiket: Bilinçaltımız

Yorum Yok
25 Nisan 2019
Kategori Pazarlama

Çocukken dik cam şişedeki ketçapları hatırlıyorsanız, muhtemelen 60’lı veya 70’li yıllarda doğmuş olmalısınız. O dönemde ketçap koymak ustalık ve sabır gerektiren bir işti. Fazla acele ederseniz asla gelmez veya yanlış bir anda şişeye arkadan vurursanız fazla dökülür! Bazen de hiç istemek de bir bıçak veya çatalın arkasını kullanıp ketçaba ulaşmaya çalışırdık. Tarihte bu durumu avantaja çevirmeye çalışan Dünyaca ünlü markalar… Devamı »

Yorum Yok
29 Mart 2019
Kategori Pazarlama

Her gün kullandığımız cihazlara bir bakalım; cep telefonu, araba, televizyon, tablet ve dizüstü bilgisayar. Tüm bu cihazlar oldukça pahalı. Hepsinin başına bir sıkıntı geldiğinde onarım masrafı değerine yakın. Yakın olmasa bile epey can yakıcı bir tutar ödemek durumunda kalıyoruz. Özelikle de ekranlı cihazların ekranları. Diğer bir konu ise, paramız olsa da ne zaman tamir edileceği… Cep telefonumuzdan veya arabamızdan ne… Devamı »

Yorum Yok
6 Ekim 2016
Kategori Pazarlama

Genellikle web sitelerinin en çok trafik alan yeri, ana sayfadır. Siz, ana sayfanızı etkili kullanıyor musunuz? Sadece bir karşılama sayfası veya dış vitrin gibi mi? Yoksa, bu sayfada  müşteri deneyimi başlıyor mu? Ana sayfanın amacı nedir? Marka vaadini doğru bir şekilde verebilmek ve müşterilerin diğer sayfalara yönlenmesini sağlayarak, müşteriyi satışa doğru ilerletmek. Bu hedeflere ulaşmak kolay gibi gözükebilir ancak biliyoruz… Devamı »

1 Yorum
9 Temmuz 2015
Kategori Pazarlama

Zihnimizde yer alan otomatik sistem (bilinçaltı) çoğu zaman rasyonel olan bilinçli sistemimize karşı galip gelir. Çoğu zaman verilmiş seçenekleri otomatikman tercih eder, zihinde nasıl kodlanmışsak öyle hareket ederiz. Bir mağazanın çıkış kapısında düz bir metal plaka varsa iteriz, büyük bir kulp varsa çekeriz. Bu tip seçimler ile hayatımız kolaylaşabilir. Televizyonun uzaktan kumandasında en çok kullanılan düğmeleri farklı renkte ve daha… Devamı »

1 Yorum
12 Şubat 2015
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Pazarlama

İnsan her türlü koşula uyum sağlayan bir tür. Uzun zaman mağarada yaşayan ve avcı olan insanoğlu, daha sonra tarım ve endüstri ve üzerine dijital bir yaşama uyum sağlamış durumda. Bir yandan çöllerde, buzullarda, ormanlarda, deniz kıyısında, dağlarda yaşayabilirken, diğer yandan büyük buhranlara, savaşlara, trafiğe, hava kirliliğine, plazalara, küreselleşmeye uyum sağlayabiliyor… 84,000 nesildir avcı olan insanoğlu, 7 nesildir endüstri ve neredeyse… Devamı »

Yorum Yok
18 Ekim 2013
Kategori Pazarlama

Zihinsel Pazarlama (Neuro Marketing) yaygınlaştıkça, karşı yorumlar ve karalamalar ortaya çıkmaya başladı. Belki anlaşılmadığından, belki tehdit olarak görüldüğünden, belki de bazı konularda farkındalığı artırdığından dolayı olabilir… Zihinsel Pazarlama, insan beyninin nasıl çalıştığını biyolojik, psikolojik ve nörolojik açıdan inceleyerek tüketici davranışlarını araştıran bir bilim olarak gelişiyor. Bilimin kısıtlı oluşu (ölçüme ve geçmiş veriye dayanması) Zihinsel Pazarlamayı da olumsuz yönde etkiliyor mu?… Devamı »

Biz kimiz? Biz neyiz? Basit bir memeli hayvan mı? Yoksa son derece zeki ve özgün bir varlık mı? Peki öyleyse, bizi diğer canlılardan ayıran şey nedir? Akıl mı? Düşünce yeteneği mi? Eğer, bizi farklı ve özel kılan aklımız ve düşünce yeteneğimiz ise, bu bakış açısı kendini zihin ile özdeşleştiriyor demektir. Bu bakış açısı, araştırmaları beynimize yöneltiyor. Tezinin ispatını orada arıyor. İnsanlık ise… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »