NEUROMARKETING

Etiket: Motivasyon

Yorum Yok
18 Ağustos 2020
Kategori Bireysel Gelişim, Eğitim, Yönetim

Her zaman motivasyonu yüksek biri misiniz? Yoksa bazen motivasyonunuz düşüyor mu? Bu zamanlarda çalışmak işkence gibi mi geliyor? Nörologlar ve psikologlar motivasyonumuzu yüksek tutacak üç faktör tespit etmişler: Otonomi Eğer bir işin sorumluluğunu alıyorsanız, bu motivasyonunuzu olumlu yönde etkiliyor. Otonomi bize ne sağlıyor? Kontrolü seven zihin için otonomi işin belli bir kısmından sorumlu olduğumuzda kontrolünü alma ve seçenek sahibi olma… Devamı »

Yorum Yok
13 Kasım 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Yönetim

Aklınıza gelebilecek tüm bağımlılıkların derinine indiğinizde tüm katmanlardan sonra karşınıza korku çıkar. Zihnin temel görevi sizi hayatta tutmak olduğu için bu çok doğaldır, zihin yok olacağını bilerek yaşadığı için korku ve endişe halindedir. Belirsizliği azalmak için kontrol etme isteği ile yanar tutuşur, gelecekten endişe duyar. Eğer zihniniz fazla çalışıyor ve sizi yönetiyorsa, korku ve endişe size egemen olabilir; bu da… Devamı »

Duygularımızla ilgili olan beynimizin önemli kısımlarından biri olan Limbik Sistem neler yapar? Zihnimizin duygusal tonunu belirler. Dış olayların algılanmasında filtre görevini üstlenir. Olayları, kişileri etiketler. Yoğun duygusallık taşıyan hatıraları saklar. Motivasyonu düzenler. İştah ve uyku düzenini belirler. Bağlanma hissini kontrol eder. Cinsel dürtüyü ayarlar. MRI taramalarında, hayatlarının genelinde olumsuz ve karamsar olan kişilerin bu bölgesi fazla aktif, olayları tarafsız ve… Devamı »

Yorum Yok
11 Temmuz 2013
Kategori Yönetim

Mitolojideki Sisyphus’un (Sisifos) hikayesini duydunuz mu? “Tanrılar Sisifos’u bir kayayı bir dağın tepesine kadar yuvarlayıp çıkarmaya mahkum etmişlerdi; Sisifos ne zaman kayayı tepeye kadar getirecek olsa, kaya tepeye gelince yeniden aşağı düşecekti ve bu sonsuza kadar böyle sürüp gidecekti…” “Tanrılar, yararsız ve umutsuz gayret göstermekten daha ağır bir ceza olmadığını düşünmüşlerdi.” Kendinizi Sisifos gibi hissettiğiniz oluyor mu? Özellikle de iş… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »