NEUROMARKETING

Etiket: Neuroplasticity

Eğer bir halterci iseniz, ağırlık kaldırma arzusu ve niyeti yetmez. İçinizdeki şevki destekleyecek çalışmaların da yapılması gerekir. Antrenmanlar ile gerekli kas gücü ve teknik elde edilir. Kaslar çalıştıkça gelişir ve ağırlıkları kaldırmaya başlarız. Beyin de kaslara benzer; onu nasıl hazırlarsak, o da o şekilde çalışır ve hayatımızı olumlu veya olumsuz bir şekilde etkiler… Kaslar ağırlık kaldırmaya veya hareket etmeye yarar,… Devamı »

Yaşlandıkça beyin kapasitemizin düşmesi ile ilgili en büyük korkularımız neler? Hafıza? Anılarımızın kayıp gitmesi, gündelik yaşamda devamlı unutkanlık en büyük korkunuz mu? Peki ya, giderek yaşlı bir huysuz haline gelmek? Bir çok duygumuzun beynimiz tarafından belirlendiği göz önünde bulundurursak, sağlıklı bir ve dingin bir zihnin ortaya çıkıyor. Merak etmeyin, hala umut var! Yaşlandıkça insan beyninin belli öğrenme kapasitesinin ve nöronların… Devamı »

1 Yorum
9 Ağustos 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim

Tüm davranışlarımız ailemiz ve çevremiz tarafından koşullandırılmıştır. Bu davranış ve düşünce biçimi beynimizde güçlü nörolojik yollar oluşturur. Bu belli bir konu çalışma sonucunda ustalaşmak ile aynı mantıktır. Uzun süre piyano çalarsanız beyniniz tüm hareketleri öğrenir. Benzer şekilde etrafımızdaki düşünce tarzlarını, düşüncelerden dolayı oluşan duygusal tepkileri bir nevi beynimize kodlar ve bu şekilde davranmaya devam ederiz. Bilimin de açıklandığı gibi sosyal… Devamı »

Yorum Yok
12 Haziran 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Sağlık

  “Nasıl biliyorsam öyle yaptım. Şimdi daha iyi biliyorum, daha iyi yapıyorum.” Maya Angelou Yüzyıllar boyunca insanlar için “Akıl” ve daha akıllı olmak konusunda kafa patlatmış ve bir çok farklı fikir ortaya çıkmıştır. Nörobilimdeki bulgular sayesinde artık daha akıllı olmanın bir çok yol olduğu iddia ediliyor. Neurogenesis (Hücre Doğumu) ve Neuroplasticity Yakın zamanda beyin hücrelerinin yenilenmediği bir gerçek olarak kabul… Devamı »

Yorum Yok
28 Mayıs 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim

  Ferrari’sini Satan Bilge’nin yazarı Robin Sharma’yı bilirsiniz. Birçok kitaptan sonra “Ünvansız Lider” ile liderlik ve bireysel gelişim konusunda Dünya çapında bir uzman oldu. 2006 yılında beri takip ettiğim Sharma, son zamanlarda nörobilim, beyin ve nöroplasticity’den bahsettiğini görüyorum. Son paylaşımlarından birinde size hizmet edecek beyni yaratabileceğimizden bahsediyor. Nasıl mı? Her ne kadar konu Sharma’nın bahsettiğinden derin de olsa, bir yerden… Devamı »

Yorum Yok
16 Ekim 2012
Kategori Sağlık

Bir çoğumuz için dış görünüşümüz önemlidir. Bu evrimsel olarak hayatta kalmakla da ilgilidir. İçgüdüsel olarak biliriz ki, güzel ve diri bir vücut sağlık göstergesidir. Kendimizi daha iyi hissettikçe, bize güç, neşe ve motivasyon veren hormonların da üretimi artar. Bu sebeple, bir çoğumuz için de sağlıklı olmak fazla kilolarımızdan kurtulup formda kalmayı amaçlıyor. Formda kalmak için belki de en çok pazarlanan ürünlerden… Devamı »

Yorum Yok
15 Ekim 2012
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim

“Ağaç yaşken eğilir” sözünü pek sık kullanır ve yetişkin olduktan sonra insanların değişmesinin çok zor olduğuna inanırız. Gerçekten de, beynimiz yetişkinliğimize kadar muazzam bir büyüme ve gelişim gösterir. Bu aşamadan sonra, yetişkinler için gelişim mümkün mü? Yoksa, buna olan inancımız, muhtemel bir gelişimin önünde  engel mi? Nörobilim sayesinde, beynimizi her gün daha iyi anlıyoruz. Yeni bulgulara göre yaşımızdan bağımsız olarak beynimiz değişebiliyor;… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »