NEUROMARKETING

Etiket: Görsellik

Yorum Yok
28 Kasım 2017
Kategori Nörobilim, Pazarlama, Sağlık

Neden Alfred Hitchcock filmleri seyirciyi koltuğuna yapıştırır? Efsanevi yönetmen bir nörobilimci değil, ancak onların beyin taramaları ile elde ettiği bulguları sezgisel olarak bilen biri. Hitchcock seyircinin dikkatini tutmayı bilen, yeri geldiğinde gerginliği artıran ve sonunda da insanı yerinden zıplatan bir yönetmendi. Bugünlerde yaygın olarak kullanılan nöropazarlama teknikleri ile yönetmenler hangi sahnelerin seyircinin ilgisini çektiğini öğrenebiliyor. Bu araştırmaların sonucunda üç ana… Devamı »

Yorum Yok
6 Ekim 2016
Kategori Pazarlama

Genellikle web sitelerinin en çok trafik alan yeri, ana sayfadır. Siz, ana sayfanızı etkili kullanıyor musunuz? Sadece bir karşılama sayfası veya dış vitrin gibi mi? Yoksa, bu sayfada  müşteri deneyimi başlıyor mu? Ana sayfanın amacı nedir? Marka vaadini doğru bir şekilde verebilmek ve müşterilerin diğer sayfalara yönlenmesini sağlayarak, müşteriyi satışa doğru ilerletmek. Bu hedeflere ulaşmak kolay gibi gözükebilir ancak biliyoruz… Devamı »

Yorum Yok
22 Kasım 2015
Kategori Pazarlama

Tüketiciler olarak ilgilendiğimiz ürünlerin fotoğraflarına bolca ilgi gösteririz. Önü, arkası, açılı hali, içi, dışı ve hatta kutusu ve aksesuarları… Belki hangi fotoğrafların konmasına karar vermede en çok zorlanılan konu, aynı ürün için farklı müşterilerin farklı ihtiyaçları… Hem de bunları bilinçli olarak bilmeseler de!   Örnek olarak, bir ayakkabı da bile kimi ürünün sadece stiline bakarken, kimisi de bağcığı, dikişleri ile… Devamı »

Yorum Yok
24 Eylül 2015
Kategori Pazarlama

İster bir makale yazın, ister bir fikri savunun, çok basit bir ek, size müthiş bir avantaj sağlayabilir. Ne mi bu? İsterseniz şu örneğe bakalım. Uygulanan bir deneyde, bir hastalığın iyileşmesi için gereken bir ilacın reklamını okuyan müşterilerin %67.7’si bu reklama inandıklarını bildirir. Diğer çaıdan baktığınızda her üç kişiden bir bu reklama inanmaz. Diğer bir deneyde ise aynı reklam bir tablo… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »