NEUROMARKETING

Etiket: sosyal medya

2 Yorum
27 Şubat 2017
Kategori Bireysel Gelişim, Sağlık, Yönetim

Kabile liderliğinin temellerinden biri şöyledir; insanlık yüzyıllar boyunca hayatta kalabilmek için kabileler halinde yaşamış ve bu kabile sistemi bugünün modern organizasyonlarıdır… Eski kabileler, insanların tek bir aile gibi yaşadığı ortamlardır. Dolayısıyla, iyi ebeveyn rolleri, iyi liderlik özellikleri ile paralellik gösterir. Öte yandan, sistemler her zaman denge ararlar. Eskilerin çok katı aile kurallarından ve kıtlık bilincinden bunalan çocuklar, bugün ebeveyn olmuşlar,… Devamı »

Yorum Yok
25 Ağustos 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Yönetim

  Ünlü filozof Jene Descartes’ın, 1600’lü yıllarda söylediği o meşhur sözünü bilirsiniz: “Düşünüyorum öyleyse varım.” İnsanlık için diğer canlılara olan üstünlüğünü gösterebilecek bir özellik. Ne de olsa geçmiş ve gelecek hakkında düşünebilen bir zihne sahibiz. Egonun kendini ‘akıllı’ olarak nitelendirdiği zeminle IQ en önemli özelliklerden biri olarak kabul görmeye başladı.   Bunun üzerine ünlü Nörobilimci Antonio Damasio “Descartes’in Yanılgısı” adlı kitabıyla duyguların düşünceleri nasıl etkilediğine… Devamı »

Yorum Yok
24 Nisan 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Pazarlama

Ey insanoğlu ne zaman bu kadar başını eğmeye başladın?   Göz hizasından aşağı bakmak beynimizde olumsuz bir durumun olduğu sinyallerini veriyor. Gökyüzüne baktığınızda ise az da olsa bir dopamin salınımı ile kendimizi iyi hissediyoruz. Bu sebeple hayal kuran insanlar havalara bakarken, kederli dertli insanlar başlarını eğip önlerine bakarlar. 2000’li senelerin başına gelindiğinde en büyük sosyal dertlerimizden biri televizyon seyretmek idi…. Devamı »

Yorum Yok
5 Şubat 2013
Kategori Pazarlama

Artık iyice alıştığımız gibi, markalar, reklamlarını geleneksel mecralarda yayına girmeden önce YouTube gibi sosyal mecralarda paylaşıyorlar. Bunun farkına varan markalardan biri de Audi… Audi reklamı, sadece sosyal medyada önceden gösterilmesi ile başarı sağlamıyor; reklamının içeriği ve hangi temel prensiplere dayandığı her şeyden daha önemli: Kullandığımız marka ve ürünler bizim nasıl hissettiğimizi etkiliyor.  Bu reklamda, abartılı bir şekilde de olsa, kendine güveni olmayan… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »