NEUROMARKETING

Etiket: dopamine

Yorum Yok
27 Haziran 2017
Kategori Yönetim

Atletizmde 4×100 Bayrak yarışı, 100 metre finallerinden sonra yapılır. 100 metre finalinin birincisi ve ikincisi Amerika takımında yer alır. Fransa bayan takımından sadece bir sporcunun en iyi derecesi Amerikan takımının sadece bir sporcusundan daha iyi… Rakamsal olarak hesaplanınca Amerikan takımı o günkü formu da hesaba katılınca, yarışı Fransa takımının 6.4  metre önünde bitirmesi bekleniyor. Yarış başlıyor, son derece süratli bir… Devamı »

2 Yorum
27 Şubat 2017
Kategori Bireysel Gelişim, Sağlık, Yönetim

Kabile liderliğinin temellerinden biri şöyledir; insanlık yüzyıllar boyunca hayatta kalabilmek için kabileler halinde yaşamış ve bu kabile sistemi bugünün modern organizasyonlarıdır… Eski kabileler, insanların tek bir aile gibi yaşadığı ortamlardır. Dolayısıyla, iyi ebeveyn rolleri, iyi liderlik özellikleri ile paralellik gösterir. Öte yandan, sistemler her zaman denge ararlar. Eskilerin çok katı aile kurallarından ve kıtlık bilincinden bunalan çocuklar, bugün ebeveyn olmuşlar,… Devamı »

Güzellik soyut bir kavramdır. Genellikle de görecelidir… Öte yandan herkes için ortak sayılabilecek bir güzellik anlayışımız da mevcuttur. Reklam filmlerinde oynayan kişilerin belli fiziksel özellikleri herkes tarafından güzel bulunur. Ancak iyice derinlemesine incelendiğinde “güzellik” kavramının tamamen zihinsel bir yorumdan oluştuğunu fark edersiniz. Güzel olmak veya güzel gözükmek sadece mesleki anlamda değil, kendimizi iyi hissetmek veya iyi bir izlenim verebilmek için… Devamı »

En çok konuşulan ve bilinen şeylerden biri de beden dilinin çok önemli olduğudur. Atalarımızın gözler yalan söylemez dediği kadar gerçekten… Ama tüm bilgilerin ne kadar detayını biliyoruz, hem de uyguluyor muyuz? Uygulanmayan bilgi, bilgeliğe geçmiyor ve eski alışkanlıklarımıza devam ediyoruz. Öncelikle bu sistemin nasıl çalıştığını anlamakta fayda var. Biz bilinçli olarak farkında olmasak da karşı tarafın beden dilinden bilinçaltı seviyesinden… Devamı »

Yorum Yok
20 Haziran 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Yönetim

  Hayalleriniz, hedefleriniz var ama çok uzak mı gözüküyor? Niyet ediyor ama bir süre sonra aynı noktaya geri döndüğünüzü mü hissediyorsunuz? Bireylerin hedeflerini belirleme ve onlara bu yolda yardımcı olan Koçluk sistemi oldukça yaygınlaşmaya başladı. Bir çok konuda özel koçluklar türüyor. Hatta nörobilim bize daha farkında koçluk yapmakta faydalı bilgiler sunmakta. Koçluğun en temel uygulamalarından biri gideceğiniz noktaya giderken her… Devamı »

Yorum Yok
24 Nisan 2014
Kategori Bireysel Gelişim, Pazarlama

Ey insanoğlu ne zaman bu kadar başını eğmeye başladın?   Göz hizasından aşağı bakmak beynimizde olumsuz bir durumun olduğu sinyallerini veriyor. Gökyüzüne baktığınızda ise az da olsa bir dopamin salınımı ile kendimizi iyi hissediyoruz. Bu sebeple hayal kuran insanlar havalara bakarken, kederli dertli insanlar başlarını eğip önlerine bakarlar. 2000’li senelerin başına gelindiğinde en büyük sosyal dertlerimizden biri televizyon seyretmek idi…. Devamı »

Yorum Yok
2 Mayıs 2012
Kategori Nörobilim, Pazarlama

Beynin temel görevi bedeni hayatta tutmaktır, dolayısıyla korku onu harekete geçiren en temel olgudur. Bağımlılıkların temelinde de bu korku yatar. Bir şeye bağlanırız ve bu bağımlılık bizi güvende hissettirir, zihnimizi meşgul eder veya daha iyi hissedeceğimiz hormonların salgılanmasını sağlar. Bağımlılıklarımız satın alma kararlarımızı, tüketim portföyümüzü ve yaşam tarzlarımızı etkiler. “Bağımlılık ve korku aynı şeydir. Korkarız çünkü bağımlıyızdır. Bağımlıyız çünkü korkuyoruzdur.” [Tanrılar Okulu]… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »