NEUROMARKETING

Etiket: Kontrast

Yorum Yok
28 Kasım 2017
Kategori Nörobilim, Pazarlama, Sağlık

Neden Alfred Hitchcock filmleri seyirciyi koltuğuna yapıştırır? Efsanevi yönetmen bir nörobilimci değil, ancak onların beyin taramaları ile elde ettiği bulguları sezgisel olarak bilen biri. Hitchcock seyircinin dikkatini tutmayı bilen, yeri geldiğinde gerginliği artıran ve sonunda da insanı yerinden zıplatan bir yönetmendi. Bugünlerde yaygın olarak kullanılan nöropazarlama teknikleri ile yönetmenler hangi sahnelerin seyircinin ilgisini çektiğini öğrenebiliyor. Bu araştırmaların sonucunda üç ana… Devamı »

Yorum Yok
6 Ekim 2016
Kategori Pazarlama

Genellikle web sitelerinin en çok trafik alan yeri, ana sayfadır. Siz, ana sayfanızı etkili kullanıyor musunuz? Sadece bir karşılama sayfası veya dış vitrin gibi mi? Yoksa, bu sayfada  müşteri deneyimi başlıyor mu? Ana sayfanın amacı nedir? Marka vaadini doğru bir şekilde verebilmek ve müşterilerin diğer sayfalara yönlenmesini sağlayarak, müşteriyi satışa doğru ilerletmek. Bu hedeflere ulaşmak kolay gibi gözükebilir ancak biliyoruz… Devamı »

Yorum Yok
24 Eylül 2015
Kategori Pazarlama

İster bir makale yazın, ister bir fikri savunun, çok basit bir ek, size müthiş bir avantaj sağlayabilir. Ne mi bu? İsterseniz şu örneğe bakalım. Uygulanan bir deneyde, bir hastalığın iyileşmesi için gereken bir ilacın reklamını okuyan müşterilerin %67.7’si bu reklama inandıklarını bildirir. Diğer çaıdan baktığınızda her üç kişiden bir bu reklama inanmaz. Diğer bir deneyde ise aynı reklam bir tablo… Devamı »

Yorum Yok
24 Ağustos 2013
Kategori Pazarlama

Zihinsel Pazarlama araştırmalarının ortaya koyduğu en önemli sonuçlardan biri, mantıklı kararlardan çok duygularımızla (sürüngen beyin ve limbik sistem) hareket ettiğimizdir. Soru sorulduğunda, veya kendimize anlamaya çalıştığımızda ise bilinçli beynimiz bize kendimizi iyi hissedecek bahaneler bulup, davranışlarımızın avukatlığı yapacaktır. Ne de olsa biz zihin olduğumuza, zihnin de mantıklı karar verdiğine inanmışızdır. Çoğunlukla durum böyledir. Bir diğer zaafı da zihnimizin hep hayal… Devamı »

Yorum Yok
10 Temmuz 2013
Kategori Pazarlama

Eski beyin 500 milyon yaşındadır ve zihnimizin patornudur. Görevi bir korurken, ödülleri maksimize etmeye çalışır. Mantık merkezi olan yeni beyin ise sadece 2-3 milyon yaşında ama ilkel olan eski beyne göre daha yavaştır. Eski beynin görsel olarak tepkisi çok hızlıdır. Kontrast oluşturmak ise eski beyne ulaşmak için etkili yollardan biridir. Kontrast oluştururken hem çabuk dikkat çekilir hem de zihnin mesajı… Devamı »

Yorum Yok
1 Eylül 2012
Kategori Pazarlama

Innerscope Biometric Research araştırma firması, Mimoco ürün tasarlama aşamasındaki ön testlerinde Mimoco firması ile beraber çalışır. Yeni bir USB bellek tasarımcısı Mimoco, teknoloji ve sanatı bir araya getiriyor. Mimoco, bu sanat harikalarını müzelerde veya lüks mağazalarda, muadilleri 10-35 dolara satılırken, 70 dolara kadar alıcı buluyor. Mimoco’yu USB bellek piyasanın “Haagen Dazs”ı veya “Vakko”su gibi düşünebilirsiniz. Araştırma firmasının işi, Mimoco’nun müşterileri ile olan… Devamı »

Yorum Yok
24 Temmuz 2012
Kategori Bireysel Gelişim, Pazarlama

Yazılı metinlerde insanlara duyguyu iletmeniz çok önemli… Bunun en etkili yollarından biri de sıfat kullanmak ve bu sıfatlar ile duygu oluşturmak. Ancak sıfatların da dozajını kaçırmamak gerekiyor! Bunu daha iyi anlamak için Dan Zarrella’nın yaptığı araştırmaya bakalım. Bu araştırmada birçok hikaye anlatılmış ve bu hikayelerdeki sıfatların etkisi analiz edilmiş. Birçok değişik kaynaktan alınmış bu hikayeler sosyal bir İnternet sitesinde paylaşılmış. Fark edilmiş… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »