NEUROMARKETING

Kategori: Oyun

2 Yorum
22 Haziran 2016
Etiketler , , , ,

Belki Görülmez Goril deneyini bilirsiniz. Gözünüz belli bir takımın kaç kere paslaştığını sayarken, sahneye giren kocaman gorili izleyicilerin neredeyse yarısı göremiyor… Bu deneyin sahipleri ve aynı isimli kitabın yazarları Christopher Chabris ve Daniel Simons. Onlara göre görsel dünyamızın sandığımızdan çok daha azını deneyimliyoruz. Odaklandığımız nesnelerin veya konuların dışında olanları algılamakta zorlanıyoruz. Kitabın ilk konularından birisi dikkatimiz… Dikkat ve Beklenti Biz,… Devamı »

Gezegenimizdeki en ilginç hayvanlardan bir tanesi bir çeşit su canlısı; deniz üzümü (sea squirt)… Bu canlı belli bir olgunluğa gelene kadar hareket ediyor ve her hareket eden canlı gibi basit de olsa beyin diyebileceğimiz bir sinir sistemine sahip. Belli bir boyuttan sonraki hayatını bir kayanın üzerine yapışarak sabit bir şekilde yaşar. İlginç olan bu hayvanın kayaya yapışması ve sabştlenmesi bittikten… Devamı »

Hala oyun oynuyor musunuz? Yoksa oyun oynamak sadece çocukların tekelinde mi olmalı? Yoksa siz de o bekar arkadaşlarınızla bir araya gelip kafa dağıtmak için sık sık oyun mu oynuyorsunuz? Yoksa ufak çocuğunuz var da, onunla oyun oynamaya bayılıyor musunuz? Oyun, tabiatta hareket eden bir çok canlının gelişiminde önemli bir rol oynar. Oyunun derecesi de beynin kapasitesi ile doğru orantılı olarak artmaktadır…. Devamı »

Yorum Yok
12 Mart 2013
Etiketler

  Yaklaşık yedi senedir anne ve babayız. Daha öncesini hatırladığımda en azaından kendim adına şunları hatırlıyorum. Daha kiloluydum, daha çabuk yoruluyordum, daha az neşeliydim ve hiç vaktim yoktu… Ama şu anda, iş dışında neler yaptığımı da hatırlayamıyorum. “Çocuklarım beni gençleştiriyor, beni hayata bağlıyor” diyenlere rastlamışsınızdır. Bunu bilimsel olarak ispatlamak mümkün mü? Arılar ile yapılan deneyler bu adımların ilki olabilir.  … Devamı »

Yorum Yok
3 Kasım 2012
Etiketler

Bir resim bin kelimeye bedel midir? Yeni bir araştırmaya göre yazilarınız görseller ile desteklendiğinde etkisi katlanarak artıyor, resimler konu ile ilgisiz olsa bile! Yeni Zelanda, Wellington’daki Victoria Üniversitesi’ndeki araştırmacılar gösterdi ki, hayatta olmayan ünlülerin fotoğraflarını gördüklerinde insanlar, bu kişilerin hayatta olduğunu düşünebiliyorlar. Ana faktörlerden biri fotoğraftaki o kişiye oluşturulan bilgi veya mesaj. Örneğin mikrofonların önünde demeç veren bir politikacının duruşu…. Devamı »

Yorum Yok
12 Nisan 2012
Etiketler , ,

Video oyunları, beyin faaliyetlerini olumlu yönde etkiliyor mu? Zihinsel araştırmaların sonuçları ilginç: Aksiyon oyunu oynayan kişilerin %25’i hassasiyetlikten ödün vermeden diğerlerine göre daha hızlı karar alabiliyorlar. Ayrıca, düzenli oyun oynayanlar kafaları karışmadan aynı anda altı şey ile ilgilenebiliyorlar. Ortalama rakam ise dört… Bilim adamları oyun oynayan kadınların 3D (3 Boyutlu) objeleri daha iyi kavrayabildiği ortaya koyuyor. Ancak bu araştırmaların çoğunluğunun yetişkinler… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »