NEUROMARKETING

Etiket: Cinsellik

Yorum Yok
8 Ekim 2013
Kategori Bireysel Gelişim, Pazarlama

Beynimizin en temel görevi bizi hayatta tutmaktır; bu da korumak ve üremeyi gerektiyor. Mağarada kalan kadın beyni daha çok koruma ve empati kurma yeteneği gelişirken, erkek ise avlanma ve üreme üzere olan bir beyin yapısına sahip. Bir erkek günde 50 defa cinsellik hakkında düşünürken, kadın beyni ise 1 veya 2 defa… Beynimiz bizi korumak için değişikliklerden hoşlanmaz; belirsizliği en aza… Devamı »

Yorum Yok
5 Şubat 2013
Kategori Pazarlama

Artık iyice alıştığımız gibi, markalar, reklamlarını geleneksel mecralarda yayına girmeden önce YouTube gibi sosyal mecralarda paylaşıyorlar. Bunun farkına varan markalardan biri de Audi… Audi reklamı, sadece sosyal medyada önceden gösterilmesi ile başarı sağlamıyor; reklamının içeriği ve hangi temel prensiplere dayandığı her şeyden daha önemli: Kullandığımız marka ve ürünler bizim nasıl hissettiğimizi etkiliyor.  Bu reklamda, abartılı bir şekilde de olsa, kendine güveni olmayan… Devamı »

Yorum Yok
29 Mayıs 2012
Kategori Pazarlama

İnsan beyninin temel fonksiyonlarından biri üreyerek türün devamını sağlamak. Bu dürtü erkek beynini günde 50 defa cinsellikle ilgili herhangi bir düşünce geliştirmesine sebep oluyor. Öte yandan kadınlar ise evrim boyunca kendilerini diğer erkeklere beğendirmek için içgüdüsel olarak diğer kadınlarla rekabet halinde. Dolayısıyla kadınlar diğer kadınlara çok bakıyor, kendini onlarla kıyaslıyor. Bilinçaltı ise beğendiği başka bir kadını gördüğünde onu taklit ederek… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »