NEUROMARKETING

Etiket: Tüketici Davranışları

Yorum Yok
21 Nisan 2016
Kategori Pazarlama

Tedarikçi ve perakendede yaşanan kısır döngüden dolayı oluşan sadece fiyat odaklı politikadan, müşteriler kısa vadede bir kazanç sağlıyor gibi gözükse de kaybeden daima tüm sistemdir, buna müşteriler de dahil! Meseleye baştan başlayalım. Tedarikçinin, yani bitmiş ürünü satışa hazır hale getiren firmaların amacı nedir? Ürünlerin ve hizmetlerin nihai tüketiciye ulaşması ile beli bir ciro elde etmesi ve bu cironun karı ile… Devamı »

1 Yorum
9 Temmuz 2015
Kategori Pazarlama

Zihnimizde yer alan otomatik sistem (bilinçaltı) çoğu zaman rasyonel olan bilinçli sistemimize karşı galip gelir. Çoğu zaman verilmiş seçenekleri otomatikman tercih eder, zihinde nasıl kodlanmışsak öyle hareket ederiz. Bir mağazanın çıkış kapısında düz bir metal plaka varsa iteriz, büyük bir kulp varsa çekeriz. Bu tip seçimler ile hayatımız kolaylaşabilir. Televizyonun uzaktan kumandasında en çok kullanılan düğmeleri farklı renkte ve daha… Devamı »

1 Yorum
12 Şubat 2015
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim, Pazarlama

İnsan her türlü koşula uyum sağlayan bir tür. Uzun zaman mağarada yaşayan ve avcı olan insanoğlu, daha sonra tarım ve endüstri ve üzerine dijital bir yaşama uyum sağlamış durumda. Bir yandan çöllerde, buzullarda, ormanlarda, deniz kıyısında, dağlarda yaşayabilirken, diğer yandan büyük buhranlara, savaşlara, trafiğe, hava kirliliğine, plazalara, küreselleşmeye uyum sağlayabiliyor… 84,000 nesildir avcı olan insanoğlu, 7 nesildir endüstri ve neredeyse… Devamı »

Yorum Yok
22 Aralık 2013
Kategori Bireysel Gelişim, Nörobilim

  Yaya olarak veya araba kullanırken, size duyarsızca davranan özel arabaları düşünün. Bu arabalar içinde lüks arabaların oranı nedir? Daha fazla mı? Psikolog Paul Piff’in Amerika’da yaptığı araştırmada sonuçlar, arabanın fiyatı ile duyarsız davranışlar doğru orantılı…   Paul Piff’in Monopoly oyunundaki deneyde ise sadece zar atarak bazı oyunculara daha fazla para veriliyor ve zengin oyuncular gözleniyor: Ağırlıklı olarak gösterdikleri ortak… Devamı »

Yorum Yok
17 Aralık 2013
Kategori Pazarlama

Beynimiz tüm insanların ortak organlarından biri… Kararlarımızın merkezi “Eski Beyin” genellikle aynı şekilde davranışlarımızda etkili oluyor. Hepimizde bu mekanizma aynıysa, genel fark nelerden kaynaklanıyor? Cinsiyetimiz ve yaşımız en önemli faktörlerin başında geliyor. Aile, kültür, farkındalık seviyesi gibi diğer faktörleri bir yana bırakırsak, John Gray’ın “Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüs’ten” isimli kitabında bahsettiği gibi sanki gezegenimizde iki ayrı tür var! Evrimsel olarak… Devamı »

Yorum Yok
6 Mayıs 2013
Kategori Pazarlama

Bir müşterinin satın alıp almayacağına nasıl karar verirsiniz? Tabii ki, er meydanında! Yani ürünlerin, rakiplerin, diğer müşterilerin olduğu, gerçek satın alma anında… Ortam koşulları tüketicinin davranışlarını belirleyecektir. Bu ortam mağaza olabilir, alışveriş merkezinin içi olabilir veya bir açık bir alan olabilir. Sadece ürün ve markaya odaklanmanın yanısıra, ortamdaki hangi faktörlerin tüketicileri etkiliyor olabilir? Öncelikle müşterinin modunu değiştirecek her türlü değişiklik… Devamı »

Yorum Yok
5 Şubat 2013
Kategori Pazarlama

Artık iyice alıştığımız gibi, markalar, reklamlarını geleneksel mecralarda yayına girmeden önce YouTube gibi sosyal mecralarda paylaşıyorlar. Bunun farkına varan markalardan biri de Audi… Audi reklamı, sadece sosyal medyada önceden gösterilmesi ile başarı sağlamıyor; reklamının içeriği ve hangi temel prensiplere dayandığı her şeyden daha önemli: Kullandığımız marka ve ürünler bizim nasıl hissettiğimizi etkiliyor.  Bu reklamda, abartılı bir şekilde de olsa, kendine güveni olmayan… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »