NEUROMARKETING

Etiket: Sürüngen Beyin

Yorum Yok
5 Aralık 2020
Kategori Pazarlama, Yönetim

İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri… Devamı »

Yorum Yok
22 Aralık 2018
Kategori Pazarlama

Stres hayatımızın bir parçası. Bir rahatsızlık için doktora göründüğümüzde, çoğu sorduğu sorulardan biri “Stresli bir dönemden mi geçiyorsunuz?”. Stres kelimesine karşı olumsuz bir bakış açımız oluşmuş durumda. Stres olduk diye daha da endişe ediyor ve daha da geriliyoruz. Kısır döngü bir kontrol dışı bir hale getiriyor. Stres hakkında bakış açımızı değiştirebilir miyiz? Fizyolojik olarak duruma bakarsak stres durumunda kalp atışımız… Devamı »

Yorum Yok
30 Kasım 2018
Kategori Pazarlama, Yönetim

Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt… Devamı »

Yorum Yok
24 Ekim 2018
Kategori Nörobilim, Yönetim

Alan Watts der ki; “Eğer iş eğlenceli olsaydı, kimse bunun için  size ücret ödemezdi.” Her zaman doğru mu? Genellikle cevabımız evet olabilir. Günümüzün iş hayatındaki en büyük problemlerden biri kişilerin motivasyonunun düşük olmasıdır. İşinizi eğlenerek yapıyorsanız motivasyonunuz yükselir. Peki bu nasıl mümkün olabilir? Bunun için çalıştığınız iş yerinde ve takımda öncelikle güven ve ortak amaç olmalıdır. Bu iki faktör Kabile… Devamı »

Bedenimizde her organın, her hücrenin bir görevi bulunuyor. Her hücreyi oluşturan küçük sistemler daha büyük sistemlerin bir parçası olarak görev yapıyor. Kas sistemi, iskelet sistemi, sinir sistemi, dolaşım sistemi ve bunun gibi sistemler paralel bir şekilde çalışıp bedeni oluşturuyorlar. Milyonlarca işlem bizim haberimiz ve kontrolümüz bile olmadan otomatik olarak gerçekleşiyor. Her ne kadar nefes üzerinde bir parça kontrol sahibi olsak… Devamı »

Yorum Yok
8 Temmuz 2014
Kategori Pazarlama

Dünyada kişi başına yaklaşık beş web sitesi düşüyor, bu sayı her dakika artmaya devam ediyor. Internet’den bir gün içinde ulaşan ortalama pazarlama mesajı sayısı ise ortalama 1,800! Siz fark etseniz de, fark etmeseniz de durum böyle. Konu da aslında bu, siz fark edilen bir web siteniz, ürününüz olsun istiyorsanız artık sıkça duyulmaya ve yaygınlaşmaya başlayan Neuro Marketing kavramını denemelisiniz. Bu… Devamı »

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »