NEUROMARKETING

Yorum Yok
28 Ağustos 2016
Kategori Bireysel Gelişim
Etiketler , ,
Paylaş

zihin ve beden01,

Bazı kişilerin derin meditasyon sırasında bilinçli bir şekilde kalp atışlarını durdurabildiği ve tekrardan sağlıklı bir şekilde hayata döndükleri bilinmektedir. Bu nasıl olmaktadır, sakin bir zihin halindeyken bedene kalp atışlarını durduracak şekilde komut veren ne olabilir?

Bu soruyu bir kenara koyup, öncelikle zihnin beden üzerindeki etkilerine bakalım. Macar psikoanalist ve fizyolog Franz Alexander, psikolojik etkilerin bedenimiz üzerindeki etkilerinin olduğunu keşfederek bir ilke imza atmıştır. 1960 yılında, George Solomon, beyindeki aktivitelerin ‘bağışıklık sistemini’ etkilediğine dair bulgular ortaya çıkarmıştır. Bu olaya “psychoimmunology” adını koymuştur.

Bağışıklık sisteminin, bedende neyin düzeltilmesi gerektiğini, neyin yok edilmesi gerektiğini anlaması ve ayırt etmesi gerekir. Olumsuz duygu ve düşüncelerimiz bu yeteneği bozmaktadır ve tahmin edebileceğiniz gibi sağlıklı hücrelere bile saldırıp, bedenin düşmanı haline gelebilmektedir.

Homeostaz

İdeal koşullarda, zihin, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi uyum içerisinde bedeni dengede tutar. Buna Homeostaz denir. Homeostaz bozulduğunda, hastalıklar ortaya çıkmaya başlar. Her şeye ‘genetik’ deme alışkanlığındaki zihniyete ise, en çarpıcı buluşlar şunu söylüyor:

Zihindeki düşünce tarzı bir hücredeki genlerin nasıl çalışacağını etkiliyor, hatta genleri değiştirebiliyor.

Dolayısıyla, aile sistemimizden gelen ne varsa, bunların değiştirilmesi mümkün! En önemli faktör ise stres ve tam tersi olan gevşeme… Stres, beyinde tehlike hormonlarını – adrenalin ve kortisol salgılayan adrenal bezlerini harekete geçirir. Sanki karşımızda vahşi bir hayvan varmış gibi tüm bedeninin gücünü kaslara yoğunlaştırır… Bu durum devamlı olursa bağışıklık sistemi zayıflar.

Doğal olarak stres ağırlıklı olarak zihnin her şeyi kontrol etme isteğinden doğmaktadır. Kontrol edilemez olarak algıladığımız her olay ve durum, endoctorin ve bağışıklık sisteminde bir bozulmaya yol açar.

zhin ve beden02.pg

Kronik olumsuz düşünce, insanı ölüme kadar sürükleyebiliyor.

Olumlu düşünce ise sağlığı olumlu yönde etkiliyor. Sosyal bir varlık olan insan, ayna nöronları sayesinde çevresindeki olumlu insanlardan da faydalanabiliyor. Ancak unutmamak gerekiyor ki, herkes kendi yansımamızdır; doğal olarak biz enerjimizi değiştirdikçe, aynı enerjideki kişileri de kendimize çekeceğizdir veya tam tersi…

Duygu ve Düşüncelerimiz

Profesör Oakley Ray’e göre duygularımız, düşüncelerimiz, inançlarımız, umutlarımız, beynimizdeki kimyasal ve elektriksel aktivitelerden başka bir şey değil… Beyin dalgalarımızı, meditasyon ve dinginlikle düşük seviye tuttuğumuz sürece, olumsuz etkilerden en az düzeyde etkileneceğiz…

Düşük beyin dalgaları ile kan basıncımız azalır, rahatlar ve daha büyük bir sistemle bağlantı kurmaya başlarız. Geçmişe bağlı travmalarımızın farkına varma şansımız artar… Bu da bizi travmalardan dolayı kendimizden kopuk bir şekilde yaşamamızı engeller. Yapacak en iyi uygulamalar; aile sistemi terapisi, nefes terapisi, olumlu düşünceler ve gevşemedir…

Gelelim ilk sorumuza… Zihni ve beyni kontrol eden kimdir? Biz kimizdir?  Biz, var mıdır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »