NEUROMARKETING

Yorum Yok
21 Haziran 2019
Kategori Pazarlama
Etiketler , ,
Paylaş

“Houston, bir problemimiz var!”

Apollo uzay uçuşlarının başarısı oldukça karmaşık hesaplar ve sistemlerin kusursuzca çalışması ve uzay mekiğini kullanan astranotlaarı hatasız bir şekilde çalışmasına bağlı. Tüm bu karmaşık sistemi kullanmak için hazırlanan son derece basit bir Font olan Futura daha sonraları oldukça yaygın bir şekilde kullanılan bir yazı karakteri haline gelmiş.

Mesleği sadece uygun yazı karakterleri geliştirmek olan binlerce uzaman var. Sadece logolar için değil, iletişimde, tabelalarda, kullanma kılavuzlarında, paket ve kutuların üzerinde kullanılan yazı karakterleri son derece önemli. Bir çok markanın efsane haline gelmiş yazı karakterlerinin ardında hummalı bir çalışma var. Walt Disney’in eğlenceli ve çocuksu karakterleri tam da hedef kitlenin duygusunu yansıtıyor. Olumlu duygular marka veya ürünle kurulacak bağı güçlendiren en önemli faktör. McDonald’s logosundaki M’i ön plana çıkarmak da tesadüfi olmasa gerek. “mmm” şeklindeki lezzet beyan eden ses neredeyse evrensel.

Öte yandan yazı karakterleri aynı zamanda tüketicilerin, kullanıcıların verilen mesajı okuması için de kullanılmakta. Dolayısıyla “basit” ve okunabilir olması çok kritik olabilir. Font’lar her zaman bir uzay mekiğini kurtarmayabilirler ancak gözleri iyi görmeyen bir hastanın ilacı doğru bir şekilde kullanmasını sağlayabilirler. Zorunlu olarak verilmesi gereken tonla mesajın arasından kullanıcı için en yararlı mesaj uygun font seçimi ile ön plana çıkartılabilir. San Serif denilen karakterler hem çevirim-içi hem de çevirim-dışı uygulamalarıda okumayı kolaylaştırıyor.

Son derece basit bir yazı karakteri olan Futura, kare, daire ve üçgen biçimlerden oluşuyor. Okuması çok kolay ve oldukça dikkat çekici. Kullanılan yazı karakterinin doğru olup olmadığını ise pazarlama araştırmaları ile değerlendirebilirsiniz. Geleneksel araştırmalar nöro araştırmalar ile desteklenmeli ve böylece derinde yatan etkileri fark edebilmelisiniz.

Font deyip geçmeyin, an gelir mucizeler yaratır, an gelir sadık müşterileri artırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »

  • Kaygı ve Saplantı mı? Singulat Sistem!

    Hayat, devamlı bir hareket ve değişim demektir. Sabit ve sert gözüken kaya bile atom seviyesinde titreşim ve hareket halindedir. Bunun aksine zihnimiz, özellikle sürüngen beynimiz bizi hayatta tutmak ve güvenli bir ortam sağlamak için değişiklikten hiç hoşlanmaz. Bunun aşırı düzeyde olması ise bize ciddi sıkıntılar yaratabilir. Bu konu ile ilgili sağlıklı çalışması gereken bölge ise pek duymadığınız bir kısımdır: Singulat... Devamı »