NEUROMARKETING

Yorum Yok
12 Ağustos 2013
Kategori Bireysel Gelişim, Sağlık, Yönetim
Etiketler
Paylaş

iyi bakmak03

Beyin faaliyetlerinizi iyileştirecek sekiz tavsiye:

1. Kahvaltı etmek:
Kahvaltı etmeyen kişiler, düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar.

2. Bağımsız olmak:
Bağımlılık yaratan sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddeleri kullanmamayı seçmek gerekir.
Bunların dışında kalan; fanatizm, alışveriş, sanal oyunlar oynamak, yemek yemek, internet ve hatta benzeri gibi aşırıya kaçıldığında bağımlılığa dönüşebilecek alışkanlıklara dikkat etmekte fayda vardır.

iyi bakmak04

3. İşlenmiş şeker kullanmamayı seçmek:
Çok fazla şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur, dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin gelişmesine engel olabilir.

4. Temiz Hava almak:
Beyin, vücuda giren oksijenin %20’sini tüketir. Temiz hava zihnimizin verimini artırır.
Yatarken rahat nefes aldığınızdan emin olun.

iyi bakmak05

5 . Düzenli ve Derin Uyku uyumak:
Bilincimiz uykumuzda aktif değildir. Derin uykuya dalmak için yatmadan önce zihniniz rahatlamış olması gerekir.

6. Beyni Verimli kullanmak:
Beyin enerji harcar. Tek bir konu odaklanmak, enerjinizin düştüğü anlarda basit işlerle uğraşmak verimliliği artırır. Beyin en fazla 6-7 şeyi aklında tutabilir, 3-4 sıradan aktiviteyi yapabilir, sadece gerçekten tek bir şeye odaklanabilir. Sabahları günü programlamak ve önemliden başlayarak ilerlemek en idealidir.

7. Egzersiz yapmak:
Sabah kahvaltıdan sonra 5-10 dakika arası zihin egzersizi faydalıdır.
İngilizce biliyorsanız, Lumosity web sitesi çok ideal.
Bu siteden oyun örneklerine bakıp benzerlerini bulabilirsiniz.

iyi bakmak01

Oyun Kategorileri: Hız, Problem Çözme, Esneklik, Dikkat ve Hafıza

8. Sosyalleşmek ve Zihni Gözlemleyerek Konuşmak:
Sosyal olmak zihni canlı tutar. Ancak hızlı konuşmaya ve acele cevap verirseniz, bilincalti sizi kontrolü altına alır; bunun farkında olmadığınız için bilinciniz söylediklerinize ‘mantıklı sebepler’ bularak sizi destekler. Bulamazsa sinirlenirsiniz ve Limbik sistem devreye girer ve duygusal tepkiler ortaya çıkar.

Zihniniz gelen düşünceyi izleyin, sebebi aşağıdakilerden biri ise tekrar değerlendirin:

Statü mü istiyorsunuz?
Konu kendi kontrolünüzden dışarı mı çıkıyor?
Durum size belirsiz mi geliyor?
Konunun dışında kaldığınızı mı hissediyorsunuz?
Size göre adil olmayan bir şeyler mi dönüyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Hakkında

“BEYNİNİ OKUYAN ADAM”

Deniz Öztaş; TED Ankara Koleji, ODTÜ Makine ve ODTÜ İşletme Yüksek Lisansı ile 18 senelik eğitim hayatında öğrendiklerini 2006 sonrasında unutma sürecine girip, yeniden öğrenmeyi seçti, yeniden bir yolculuğa başladı...

Devamı...

NeuroMarketing Business Association Resmi İş Ortağı

neuromarketing business association

Takip Et

Popüler Yazılar

  • Zihnimizde Kaç Kişi Var?

      Şu ana kadar beyni üç ana kısımda inceledik; eski beyin (sürüngen), orta beyin (memeli) ve yeni beyin (mantık)… Eski beyin, sürüngen beynimiz ve en ilkel olmasına rağmen büyük patron olan ve kendini guvende hissetmediği zaman kontrolü başka kimseyen bırakmayan kısım. Orta beyin ise duygusal olan memeliler ile benzeşen kısım. Yeni beyin ise özellikle hiç bir canlıda bu kadar gelişmemiş... Devamı »

  • İlk Müşteriniz Çalışanınız

    Ürününüz ne olursa olsun, son kullanıcıya ulaşana kadar bir çok çalışanız ve sizin için satış yapan bir firmanın elinden geçer ürün. Tüm bu yolculuk boyunca emek sarf eden insanların sizin ürününüzü satmaları için iyi bir neden’leri olması gerekir. Sadece para kısa dönemli ve kalıcı olmayan bir faktördür. Daha iyi bir maaş, daha ucuz bir ürün her şeyi bir anda alt... Devamı »

  • Kabile Çağı Geri Geldi

    İnsan zihni, acıdan kaçınırken, ödülleri maksimize etmek ister. Bu, hayatta kalmak için gereklidir. İnsanlık tarihine baktığımızda kıtlık ön plandadır. Tehlike çoktur ve kaynak genellikle azdır veya fazlaca çaba ister. İnsan avlanmak zorundadır. Avlanırken ve korunurken kabile halinde yaşamak genlerine işlemiştir. Tarım hayatına geçerek yerleşmeye ve çoğalmaya başlayan insanlar için ilk büyük devrim, seri imalat devrimidir. Kıtlığa karşı, ilk defa seri... Devamı »

  • Bilinçaltı ve Müşteriyi Okumak

    Zihinsel Pazarlamanın işi beyinle, dolayısıyla zihinle… Zihni ise bilinçli ve bilinçsiz, daha doğrusu bilinç ve bilinçaltı oluşturuyor. Bilinçaltı ismi ile Google ‘görsel’ olarak araştırdığınızda karşınıza ürpertici görseller çıkabiliyor. Bunun en temel sebebi anlamadığımız, elde tutamadığımız kavramlardan genellikle korkuyor olmamız. Psikolog Scott Peck’in tabiri ile zihnimizi toplam bir daire oluşturursa, bilinçaltı bu dairenin %95 veya biraz daha fazlasını temsil etmektedir. Eğer... Devamı »

  • Dikkat Dağınıklığı ve Dürtüler mi? Prefrontal Korteks!

    Zihnimiz… Biz mi onu kullanıyoruz, o mu bizi? Amacı bizi hayatta tutmak, bu sebeple asgari düzeyde enerj harcayarak bizi hayatta tutacak ve türümüzü devam ettirecek kararlarımızı otomatik olarak bilinçaltından veriyor… Biz farkında değilsek onun kararları doğrultusunda yaşıyoruz hayatımızı. Özgür iradenin olmadığını sorgulayan birçok kişinin düştüğü tuzak zihnin gözlemleyebildiğimizin farkında olmamak. Gözlemleyebiliyoruz, gözlemliyorsak ondan farklı bir şeyizdir. Onun davranışlarını izler ve... Devamı »